Floris TV

Tekintsd meg YouTube csatornánkat ITT.

Miért lett Fehér Ló a Fehér Ló? Keressük még a népzenét? Járunk táncházba? Milyen kihasználtsággal működik Moson ikonikus közösségi tere? A Floris TV vendége Keresztény Gyula, a Fehér Ló Közösségi Ház és a Kislaptáros Zenekar vezetője.

Min múlik a rendezvények sikere? Milyen programokkal lehet megszólítani a különböző korosztályokat? Mennyire érzékenyek a szórakozni vágyók az áremelkedésre? A Floris TV vendége Süly Bálint, az Ultra Puszta és a Szigeti Szafari fesztiválok, valamint a Greiner Cross Challenge sportverseny főszervezője.

Honnan indult színházi pályája? Milyen kihívásokkal szembesül egy amatőr társulat? Hogyan zajlanak A dzsungel könyve próbái? Miben segíthet a fiataloknak a drámapedagógia, a színjátszás? A Floris TV vendége Major Tamás, a Theatrum ad Flexum rendezője.

Pénztárcafüggő az életmódváltás? Még mindig az edzés a legnépszerűbb újévi fogadalom? Mennyire vagyunk egyáltalán kitartóak? Tavaly novemberben nyitott a termálfürdő szomszédságában az Equinox Fitness & Lifestyle Club, az első pár hónapról kérdeztük a Floris TV-ben Leskó Imrét és Nagy Róbertet, a fitneszklub képviselőit. Mint mondják, egy új,...

Miért éppen Hen House? Mennyit változott a zenekar az elmúlt közel 30 évben és lesznek-e még teltházas, asztalon táncolós, élőzenés bulik? A Floris TV vendégei Cseh Dóra énekes és Takács András gitáros, akik mesélnek a zenekari próbákról, kalandos fellépésekről és arról is, milyen érzés volt átvenni idén a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjat. ...

Márc 21

2022.12.15

Mindig egyetértettek az üzletben? Miért döntöttek a bezárása mellett? Mi kell a fotózáshoz? Milyen az igazi fotós? Milyen változásokat hozott a digitális technika az analóghoz képest? Moldoványi Géza és Végh Béla, a mosonmagyaróvári Fotósarok alapítói voltak a Floris TV vendégei.

Hogyan lett focistából festő? Mire jó az élményfestés? Mi jelentette eddig a legnagyobb kihívást számára? Mit gondol a kortárs képzőművészetről? A Floris TV stúdiójában Kelemen Ferenc festőművésszel beszélgettünk.

Miben rejlik a mosonmagyaróvári Futura különlegessége az ország más interaktív természettudományos játszóházaihoz képest? Mik a látogatók kedvencei? Milyen rendezvényeknek ad otthont a megújult Mofém Kultúrház? A koronavírus-járvány vajon örökre megváltoztatta-e kulturális fogyasztási szokásainkat? Horváthné Pákozdi Emesével, a Futura Élményközpont...

Milyen nehézségekkel kellett megbirkóznia kisgyermekként? Mire tanítja ma a fiatal sportolókat? Verekedős lesz-e a gyerek, ha küzdősportra jár? Schwendtner Ákos, a mosonmagyaróvári KODOMO sportklub vezetőedzője városi sportsikerekről és jövőbeli terveiről is beszámol az interjúban.

Óvári gazdász-hallgatói éveiről, a mezőgazdaság mai elvárásairól, Mosonmagyaróvár és környékének forgalomszervezési feladatairól, turisztikai- és sportfejlesztéseiről beszélgettünk Dr. Nagy István agrárminiszterrel, a térség országgyűlési képviselőjével.

Teherhordó kézikocsit, vízszállító kerékpárt tervezett és épített a halászi Papp Zoltán. Méghozzá Afrikában. Már ötször járt a kontinensen önkénteskedni, karácsony előtt pedig újra visszamegy, hogy segítsen a helyieknek. De miért utazik valaki a világ egy távoli pontjára, hogy ott biciklit kezdjen barkácsolni? A Floris TV vendége Papp Zoltán...

Hogyan jutott el a Lajta Néptánc Együttes Észtországba és Törökországba?Miért tartják fontosnak, hogy ápolják és továbbadják a szigetközi hagyományokat? Mi az a Bertóké verbunk? A Floris TV vendége Palenik József, a Lajta Néptánc Együttes művészeti vezetője.